Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » USA: Bekymringsmelding over anti-semitisme i Norge
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

USA: Bekymringsmelding over anti-semitisme i Norge

12. Aug 2010 23:18, literally

Den republikanske senator Sam Brownback har sendt en bekymringsmelding til Norge´s Washington ambasssadør grundet tegn på øget anti-semitisme i Norge. Brownback mener, at de rapporterede hændelser ikke er gode for Norge´s omdømme, og beder ambassadøren informere næringslivet og myndigheder.

Det er fordi ”prominente navne” er indblandet, at sagen bliver ekstra alvorlig, skriver Brownback. Flere af hændelserne gælder Kristin Halvorsen og udenrigsminister Jonas Gahr Støre.

Brownback tilbyder at stå til rådighed for dialog samtaler for at modvirke denne udvikling.

Brevet er holdt i en diplomatisk tone. Men en bekymringsmelding om anti-semitisme til en alliance partner, er ikke almindelig kost. At senatoren henviser til ”prominente navne”, i dette tilfælde to regerings medlemmer, gør den delikat.

Brevet vil helt sikkert blive lagt mærke til af tjenestemænd og politikere, som har med Norge at gøre og af allierede.

Brownback henviser til rapporter, han har fået fra Simon Wiesenthal Center. Det gælder SV-leder og Undervisningsminister Kristin Halvorsen´s boykot udspil mod Israel for nogle år tilbage og hendes deltagelse i anti-Israel demonstrationen i Oslo den 8. januar 2009. Under denne demonstration blev der råbt anti-semitiske slagord.

Gahr Støre vakte opmærksomhed ved at erklære sin støtte til Mads Gilbert og Erik Fosses´s indsats i Gaza, og ved at sige god for deres bog i en bagside tekst.

Det er det lille netsted www.israelwhat.com, som har fået fat i bbrevet, som er dateret 3. august og stilet til ambassadør Wegger Christian Strømmen.

Brownback erklærer sig som ven af Norge, og siger, at han gerne vil fortsætte som dette. Han antyder, at anti-semitiske krænkelser kan gå ud over Norge´s gode navn og ry.

Brownback blev valgt ind i Repræsentanternes Hus i 1995. Året efter blev han valgt ind i Senatet, hvor han har været lige siden. Han har frasagt sig genvalg, og stiller nu op til guvernørvalget i hjemstaten Kansas. Han ligger langt foran i meningsmålingerne.

Tags

Seneste