Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Skabelsen af en venstreorienteret
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Skabelsen af en venstreorienteret

9. Oct 2008 17:30, literally

Før man gør sine overvejelser over, hvad der forårsager en venstreorienteret til at vælge at være venstreorienteret, bør man bemærke, at en person der stemmer på et venstrefløjsparti, ikke nødvendigvis behøver være særligt venstreorienteret. Vedkommende kan stemme på et venstreorienteret parti, alene af den grund at venstrefløjen har mere at byde på. Venstrefløjens entusiasme omkring lighed eksempelvis, tenderer at skabe et indtryk af, at venstrefløjen vil magte at give den fattigere arbejderklasses folk en større del af ”kagen” – og knap så velstillede folk må i al fald initierende finde dette appellerende. Lipset pegede dog for længe siden på, at knap så velstillede arbejderklassefolk faktisk generelt kan være, og til tider stærkt være, konservative, til trods for deres (selvinteresse) stemme på et venstreorienteret parti. Denne tendens i retning af konservatisme blandt arbejderklassefolk har været set, i al fald siden det nittende århundrede, og er så vedholdende, at den former en vital vælgermæssig støtte for konservative partier. Hvordan? Fordi omkring en fjerdedel af arbejderklassen faktisk er så konservative (accepterer ulighed), at de modstår venstrefløjen og stemmer konservativt – imod hvad der synes at være deres klasseinteresser. Resten af dette indlæg vil behandle den virkelige venstrefløj – folk der er tilhængere af, og promoverer, venstrefløjsideologi, mere end de der blot stemmer venstreorienteret. 

Så hvorfor modsætter en ideologisk venstreorienteret sig den eksisterende sociale, økonomiske og politiske orden? Hvorfor er de så målrettede i deres propaganda for ændringer, uanset hvor irrationelt eller uproduktivt det end måtte være? Det kan der være mange grunde til, og for mange venstreorienterede vil mere end én grund passe.

Den enkleste forklaring kan ganske enkelt være, at man er født ind i et venstreorienteret verdenssyn. Bliver man eksempelvis født ind i et arbejderklassemiljø, garanterer det med næsten sikkerhed et venstreorienteret syn på mange emner. Fagforeningsaktivitet og venstrefløjen har generelt være så stærk så længe, at de er radikaliserede på mange områder, der ellers ville have været støttet af en konservativ befolkning, og fået venstreorienterede synspunkter til simpelthen at blive traditionelle der. Man kan sige, at forklaringen på et venstreorienteret syn der, kan siges at være et sociologisk et.

Et andet eksempel på en sociologisk grund til et venstreorienteret syn kunne være den måde universitetsstuderende blev radikaliserede på, i et overvejende liberalt akademisk humanioramiljø og socialvidenskabeligt miljø. Lærerne synes også ofte at være venstreorienterede, af hvilke mange der underviser og styrer andre i arbejdssammenhæng, også synes at fortsætte dette efter arbejdsdagens ophør.


Tags

Relaterede

Seneste