Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Sarkozy opfordrer til debat om Islam
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Sarkozy opfordrer til debat om Islam

19. Feb 2011 17:14, literally

Den franske præsident Nicolas Sarkozy siger, at han ønsker at lancere en national debat vedrørende Islam´s rolle og indflydelse på Frankrig, landets næst største religion.

For nylig har Sarkozy slået sig sammen med den britiske præmiere minister David Cameron og tyske kansler Angela Merkel i bekendtgørelsen af, at ”Multikulturalisme ikke fungerer”, forbereder sig på at formalisere forholdet mellem Islam og den stærskt sekulære stat Frankrig, rapporterer France24.

Sarkozy´s opfordring til debatten anses for at være et træk for at lefle for vælgere fra det stærkt højreorienterede parti National Front.

”Det er udelukket, at det franske samfund skulle være influreret af Islam”, siger Sarkozy. ”Det er et sekulært land”.

France24 siger, at et medlem af den konservative Union for a Popular Movement fortalte den højreorienterede publikation Le Figaro: ”Islam´s rolle i Frankrig vil være et centalt emne i præsident kampagnen 2012”.

Selvom katolicismen er dybt rodfæstet i Frankrig, håndhæves sekularismen af en lov af 1905 erklærende:

”Republikken anerkender ikke officielt, betaler løn til eller støtter nogen religion”.

”Det er derfor forbudt offentlige at rejse eller udstille noget religiøst symbol eller billede, og politiske møder må ikke finde sted på tilbedelses steder”.

Lovgivning i 2004 forbød afbildning af religiøse symboler, inklusive krucifikser, i skoler, og i efteråret blev forbudet udviddet til at inkludere bæring af fuldt islamisk slør på offentlige steder.

Loven forbyder også religiøse processioner, men adresserer ikke bønne møder i byens gader som resultat af overbefolkning.

”Vi må have en debat om bønne møder i gaderne”, rapporterer France24 at Srakozy sagde til sine tro højreorienterede. ”I et sekulært samfund kan vi ikke tolerere offentlig kald til bøn”.

Tags

Seneste