Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Religiøs vold skaber deling
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Religiøs vold skaber deling

4. Feb 2010 14:52, literally

Religiøs vold har ikke alene rystet vestlige kulturer, men ifølge en ledende akademiker skabt deling i den islamiske verden. Mona Siddiqui fra Center for the Study of Islam ved Glasgow University har fortalt Adnkronos International, at de internationale medier har fejlet i erkendelsen af antallet af muslimer, der er imod vold.

"Det er ikke en Islam - Vesten problematik. Det er et stort problem indenfor muslimske samfund, da flertallet ønsker at distancere dem selv fra vold", fortæller Siddiqui til Adnkronos International.

"Hele religionen er blevet tilsværtet af få personers handlinger. Der må komme en mere balanceret debat, ellers vil effekten være, at man ser polariteten vokse".

Siddiqui, en professor i islamiske studier, har også ydet ekspert rådgivning i adskillige engelske retssager af angivelige terror mistænkte.

"Problemet er, at muslimer der bor i Vesten - 2. og 3. generations muslimer - bliver mere og mere forankrede i deres tænkning, en tænkning der er fjendtlig mod Vesten".

"Den forankrer en mentalitet om os, der ikke eksisterede i mine forældres generation. Den er ekstremt farligfor kommende generationer, der kan føle sig malplacerede".

Siddique siger, at Vesten i de seneste syv til otte år har kæmpet med den pludselige religiøse volds gennemslag.

"Den pludselige volds udbredelse i fredelige samfund har haft mere chokerende virkning end da vi associerede samfund med kontinuerlig vold", siger hun.

"Volden har en mere dramatisk og mere tragisk virkning, da folk ikke ved, hvor den kommer fra".

Hun siger, at angrebet den 11/9, tog bombningerne i London og den mislykkede angreb på Glasgow lufthavn i Scotland rystede folk, der ellers var usikre på, hvordan man ligestillede religion med vold.

"I nylig historie, bortset fra hvad der skete i Jugoslavien, har vi ikke set dette niveau af vold associeret med religion", siger Adnkronos International.

"Det er måske ikke krig i militær forstand, men det faktum at folk er villige til i troens navn at sprede voldelige handlinger, synes middelalderlig".

Tags

Seneste