Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Nice angreb: Da justitsministeren befalede borgmesteren at slette 24 timers optagelse
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Nice angreb: Da justitsministeren befalede borgmesteren at slette 24 timers optagelse

23. Jul 2016 19:30, literally

Info le Figaro – En hastende juridisk anmodning til et overvågningscenter i Nice blev sendt onsdag den 20 juli. Anklageren i Paris fremmaner et ønske om at ”undgå ukontrolleret udbredelse af disse billeder”.

Panik og ubegribelighed på borgmesterens kontor i Nice. Onsdag klokken 11 om formiddagen sendte Anti-Terrorism Sub-Directorate (SDAT) to agenter for at håndtere videoovervågning af byen med en rekvisition citerende Artikel 53 og L706-24 af Code of Criminal Procedure og Artikel R642-1 af Penal Code anmodende om den ”fuldstændige” sletning af 24 timers billeder fra seks navngivne og nummererede kameraer, men også af alle scenerne fra begyndelsen af angrebet der fandt sted på Promenade des Anglais natten den 14 juli.

”Dette er første gang, at vi er blevet anmodet om at ødelægge beviser”.

Statens agenter på byens overvågningscenter i Nice er lamslåede. ”Dette er første gang, at vi er blevet anmodet om at ødelægge beviser”, siger en kilde tæt på efterforskningen. Centeret med CCTV og byen Nice kunne blive retsforfulgt for dette, og også officererne med ansvar for udstyret har ingen myndighed til at indgå i sådanne operationer”.

Anmodningen er så meget mere forbløffende, at siden sidste fredag sendte SDAT sine servere til genskabning af de 30.000 timers CCTV relateret til begivenhederne.

En backup der vil forløbe over adskillige dage. ”Vi ved ikke om anmodning om ødelæggelse, mens vi laver et fuldt backup, kommer til at påvirke hele systemet”, siger efterforskerne med bekymring. ”Dette blev i dette særlige tilfælde gjort for at forebygge ukontrolleret udbredelse af disse billeder”, sagde anklageren i Paris.

Kontaktet af Le Figaro bekræftede anklageren i Paris informationen, og sagde: ”Dette blev i dette tilfælde gjort for at forbygge en ukontrolleret og ikke styret udbredelse af disse billeder”. Det nationale politi erindrer os om, at ”ud af de tusind kameraer i Nice, havde 140 elementer af interesse for efterforskningen. Politiet genskabte 100% af dem. Politiet og anklageren har bedt om at billederne fra de 140 kameraer blev slettet for at forebygge ondsindet brug af billederne, hensyn til ofrenes værdighed og for at hindre erhvervelse af disse billeder af jihadistiske hjemmesider til propagandaformål. ”Endeligt er det formelt specificeret, at anvendelse af en ”komplet” sletning forklares ved den manglende evne til delvist at ødelæggelse af udstyret.

Billeder delt af adskillige tjenester

 

Dagen efter tragedien på Promenade des Anglais måtte politibetjente komme for at lave et første gennemsyn af kameraerne, der filmede begivenheden direkte. Dette førte til en første rapport sendt til Indenrigsministeriet. Besynderligt nok er det de selv samme kameraer, der er emne for anmodningen fra SDAT. Lørdag havde Elysee (Det Hvide Hus i Frankrig) anmodet om kopier af optagelserne af angrebet. En autorisation blev givet af anklageren i Paris. ”Det er ikke chokerende, at præsidenten ønskede at se angrebet. Vil vi skulle bede Elysee om at returnere den CD, der blev sendt til dem?”, spurgte nogen tæt på efterforskningen. Under alle omstændigheder deles disse videoer i øjeblikket af flere tjenester, nemlig dem hos politiet, det nationale gendarmeri og brandvæsnet.

Tags

Relaterede

Seneste