Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Kvinders rettigheder: Djævlens værk
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Kvinders rettigheder: Djævlens værk

28. Aug 2009 03:36, literally

Hvorfor? Tja, eksempelvis ”under den nye lov kræves det ikke længere, at kvinder adlyder deres ægtemænd, men i stedet skylder kone og mand hinanden loyalitet og beskyttelse”. Nå ja, og en minimumsalder på 18 år for ægteskab, hvilket modsiger Muhammed´s eksempel - ”et smukt eksempel til efterfølgelse” efter Koranen 33:21.

”Mali kvinders rettighedslov blokkeret”

Præsidenten af Mali har erklæret, at han ikke agter at underskrive landets nye familielov, der i stedet skal returneres for ny gennemgang.

Muslimske grupper har protesteret mod den nye lov, der giver flere rettigheder til kvinder, lige siden parlamentet vedtog loven i begyndelsen af måneden.

Præsident Amadou Toumani Toure siger, at han grundet det nationale fællesskab sendte loven tilbage.

Muslimske ledere har kaldt loven djævlens værk og imod Islam.

Mere end 90% af Mali´s befolkning er muslimer.

Eksempelvis under den nye lov kræves det ikke længere, at kvinder adlyder deres ægtemænd, men i stedet skylder mand og kone hinanden loyalitet og beskyttelse.

Kvinder opnår større arverettigheder, og minimumsalderen for ægteskab for piger hæves til 18 år.

Èn af de andre nøgle punkter muslimerne protesterede over, er det faktum, at ægteskab defineres som en sekulær institution.

Ti tusindvis har i de seneste uger protesteret i Bamako, og der har landet over været flere demonstrationer mod loven.

Det er et politisk nederlag for præsident Toure, der var en stærk tilhænger af den nye lov.

Det har udelukkende været de vrede vedholdende protester fra muslimske grupper, der har tvunget ham til at sende loven tilbage til parlamentet.

I sin erklæring på national fjernsyn var præsidenten tvunget til at indrømme, at befolkningen ikke endnu var overbevist om den nye lov.

”Efter omfattende konsultationer med forskellige institutioner, med det civile samfund, med det religiøse samfund og den juridiske profession, har jeg taget den beslutning at returnere familie loven til endnu en gennemlæsning for at sikre et roligt og fredeligt samfund, og opnå støtte og forståelse fra vore medborgere”.

Det står fra hans hans tale klart, at præsidenten også mener, at der har været mange usande informationer om den nye lov i cirkulation, og regeringen vil uden tvivl også i de kommende uger prøve at adressere dette.

Lederen af Mali´s High Islamic Council siger, at han er tilfreds med præsidenten.

Kvinderettighedsgrupperne var knuste – de har i de seneste 10 år prøvet at få loven ændret.

Tags

Seneste