Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Klima forandring kan give dig kræft: FN rapport advarer om dødelig forurening i gletschere
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Klima forandring kan give dig kræft: FN rapport advarer om dødelig forurening i gletschere

12. Dec 2010 23:05, literally

Smeltende gletschere og is flager frigiver kræft forårsagende forurening til luften og oceanerne, siger videnskabsmænd.

De svært nedbrydelige kemikalier kommer ind i fødekæden, og ophober sig i folks kroppe, forårsagende svulster, hjerte sygdomme og manglende fertilitet.

Undersøgelsen, der publiceres næste måned, siger, at stigende temperaturer og mere ekstremt vejr forøger menneskers udsættelse for forurening verden over – inklusive Stor Britannien.

Videnskabsmænd er bekymrede over svært nedbrydelig forurening, da den holder i miljøet i årtier, og ophober sig i kroppens væv.

Disse inkluderer pesticider som DDT og kemikalier som PBC brugt i elektronik.

Donald Cooper fra United Nations Environment Programme, der publicerede rapporten ved FN klima forhandlingerne i Cancun i Mexico, siger, at smeltende gletschere og is flager frigiver svært nedbrydelig forurening der for mange år siden blev fanget i isen til hav og luft.

Ekstreme vejr begivenheder, såsom dette års ødelæggende oversvømmelser i Pakistan, frigav forbudte gifte, der var blev ophobet og parate til frigivelse.

Og højere temperaturer vil sandsynligvis sprede malaria og forøge anvendelsen af spray såsom DDT, der er skadelig for mennesker.

Cooper siger: ”Meget små kvantiteter af svært nedbrydelige organiske gifte kommer ind i fødekæden, men de akkumuleres i højere og højere niveauer, i takt med at de bevæger sig op i fødekæden. Og enden på fødekæden er os. Vi finder dem i moderens bryst mælk og i blodet”.

Han tilføjer: ”Det er et problem i alle dele af verden. De respekterer ikke grænser. De rejser tusindvis af mil, og de fortsætter med at opbygges”.

”Tidligere har forurening rejst lange distancer, og er blevet fanget i gletschere og isflager. Men i takt med at isen smelter, eller når temperaturerne stiger, frigives de tilbage i oceaner og atmosfære”.

”Det gør ikke nogen forskel, om man bor i Kenya eller Stor Britannien, mad kommer rundt i hele verden”.

FN undersøgelsen viser, at niveauerne af svært nedbrydelig forurening i bryst mælk og i blod var tiltagende i dele af verden.

PCB blev forbudt efter at undersøgelser viste, at de efterlignede køns hormoner, og blev sat i forbindelse med kræft og manglende fertilitet, De blev engang brugt i elektronik.

Undersøgelsen rejser bekymring om den forøgede udsættelse for DDT – et pesticid forbudt i landbrug, men stadig tilladt i bekæmpelsen af sydomme spredt af insekter.

Forfatterne er også bekymrede over luftbåren PAH forurening skabt ved afbrænding af brændstoffer.

Achim Steiner, administrerende direktør for UNEP, siger, at pludselige vejr fænomener frigiver store mængder farlige pesticider og anden forurening.

”Den forøgede frekvens og sværhed af tropiske cykloner og oversvømmelser forøger vedholdende risikoen for frigivelsen af lagre indeholdende tusindvis af ton svært nedbrydelige pesticider”, siger han.

Højere temperaturer kan også gøre sæler, hvaler og isbjørne mere sårbare overfor forurening, siger rapporten.

Tags

Seneste