Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Illegale immigranter får nye rettigheder i Sverige
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Illegale immigranter får nye rettigheder i Sverige

3. Mar 2011 23:02, literally

Illegale immigranter i Sverige burde i fremtiden have ret til stats støttet sundhedspleje og uddannelse og være i stand til at starte deres egne virksomheder, er regeringen blevet enig om.

Tiltaget kommer i kølvandet på lange forhandlinger mellem mindre regerings partier, der længe har argumenteret for flere rettigheder til udokumenterede migranter, og Moderatarne, der har modsat sig ideen.

Moderatarne har argumenteret, at ved at give sådanne rettigheder legitimeres folk, der ikke har nogen ret til at være i Sverige.

Partierne siger, at der stadig findes et antal spørgsmål, der skal løses, inklusive spørgsmålet om hvem der skal betale for illegale immigranters sundhedspleje, eller den slags pleje og uddannelse de vil være berettiget til.

Social minister og leder af Kristen Demokraterne Göran Hägglund siger, at ændringerne vil koste ”nogle få hundrede millioner kroner” om året, men tilføjer:

”Sammenlignet med de totale omkostninger for sundhedspleje er det ingenting”.

Uddannelses minister og leder for de Liberale Jan Björklund siger, at han håber, børn af illegale immigranter vil være i stand til at frekventere svenske skoler fra 2012, tilføjende at hans præliminære kalkulationer antyder, at dette vil koste skatteyderne mellem 50 og 100 millioner per akademisk år. Han siger dette sammenlignet med de totale omkostninger på 100 millioner kroner for at drive Sverige´s tvungne skolegang.

Center Partiet´s leder og industri minister Maud Olufsson sagde, at aftalen også ville tillade illegale immigranter at starte virksomheder.

”Vi har nu inkluderet i aftalen, at det burde være nemt at komme til Sverige, uanset om du er en forretningsperson eller en ansat”, siger hun.

Minoritets regeringen vil behøve støtte fra mindst et oppositions parti for at vedtage tiltagene. Olufsson siger, at hun håber, at De Grønne vil støtte tiltaget til trods for at de ikke har været involveret i forhandlingerne. En parlamentarisk stemme forventes ikke før tidligst 2012.

Tags

Seneste