Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Frankrig´s forbud mod fuldt slør træder i kraft
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Frankrig´s forbud mod fuldt slør træder i kraft

12. Apr 2011 01:30, literally

Frankrig´s forbud mod fuldt slør, det første i Europa, er trådt i kraft, udsættende enhver der offentligt bærer muslimsk niqab eller burka for bøder på €150.


En muslimsk ejendomshandler, der tilskynder kvinder til fortsat at bære sløret, hvis de ønsker det, har tilskyndet tilhængere til at gå til Notre Dame katedralen i det centrale Paris for i løbet af dagen at bede en stille bøn, og tilbyder også at hjælpe folk med at betale bøderne.


Frankrig´s fem millioner store muslimske minoritet er Vest Europa´s største, men færre end 2.000 kvinder menes faktisk at bære fuldt ansigtsslør.


Mange muslimske ledere har sagt, at de hverken støtter sløret eller loven der forbyder det.


Timingen er så meget mere følsom, efter at Frankrig´s regerende politiske parti, præsident Nicolas Sarkozy´s UMP, opfordrede til en debat vedrørende Islam´s plads Frankrig, et tiltag nogle mener, risikerer at stigmatisere en del af befolkningen.


Politiet har modtaget en vejledning, der skal hjælpe med at implementere forbuddet. Den fortæller dem, at de ikke skal fjerne sløret med magt. Den bemærker også, at forbuddet ikke gælder indeni private biler, men erindrer politibetjente om, at sådanne sager kan behandles under trafik sikkerhedsregler.


Rachid Nekkaz, manden der opfordrede til Notre Dame bønnen, siger på en hjemmeside, at han placerer ejendom til omkring to millioner euro ejendomme til salg for at hjælpe med at finansiere sin kampagne.


”Jeg kalder på alle frie kvinder, der ønsker at bære slør på gaderne og engagere sig i civil ulydelighed”, siger han.


Fransk politi har anholdt 59 folk, der ved en forbudt demonstration vedrørende forbuddet mod sløret viste sig, en af disse ankom ifølge en talsmand fra politiet til Frankrig fra Stor Britannien.

Tags

Seneste