Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Frankrig: Forbud mod slør
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Frankrig: Forbud mod slør

25. Dec 2009 18:09, literally

Frankrigs regerende parti siger, at det planlægger at præsentere et lovforslag i parlamentet i næste måned, der vil forbyde brug af fuldt dækkende islamiske slør på alle offentlige steder. Partiet siger, at loven skal ses som en "frigørelses lov".

Frankrigs regerende parti det konservative Union Pour un Mouvement Populaire siger, at det planlægger at præsentere et lovforslag til januar, der vil forbyde fuldt dækkende islamiske slør på alle offentlige steder. Lovforslaget præsenteres i løbet af de første to uger af næste måned, lige før konklusionen på det franske parlaments forespørgsel vedrørende burka og niqab offentliggøres.

Jean-Francois Cope, den parlamentariske parti leder af Union Pour un Mouvement Populaire siger, at tiltaget er ment som Frankrig´s forsvar mod ekstremister.

"Der er principper på spil: Ekstremister tester offentligheden ved at promovere en praksis, de ved, er i strid med landets grundlæggende principper", siger han.

Den franske præsident Nicolas Sarkozy har sagt, at slør der offentligt dækker kvinders ansigt "ikke er velkomne" i Frankrig. De fleste politikere siger, at de gerne vil se resultatet af den parlamentariske forespørgsel om slørene, inden de beslutter sig for behovet for en lov.

Ifølge den franske indenrigsminister Brice Hortefeux bærer omkring 1900 kvinder i Frankrig fuldt dækkende islamiske slør. Hortefeux har sagt, at ansøgning om fransk statsborgerskab eller bosættelse fra burka bærende kvinder, sammen med deres ægtemænd, bør "systematisk" forbydes. Rapporter fra den franske efterretnings tjeneste anslår dog antallet af burka bærende kvinder til "færre end 400".

I den parisiske avis Le Figaro siger Cope, at tiltaget er "en frigørelses lov" og ikke er forbud.

Et fuldstændigt forbud mod islamiske slør kunne mødes af juridiske forhindringer på samme måde som det schweiziske forbud mod minareter blev udfordret af Den Europæiske Menneske Rettigheds Domstol. Den franske regering er allerede blevet mødt med anklager om racisme med henblik på sin kampagne om at diskutere national identitet.

I 2004 vedtog regeringen en lov der forbød hoved tørklæder og andre "iøjenfaldende" religiøse symboler i stats skoler.

Tags

Seneste