Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » FN panel fjerner reference om homoseksuelle fra tiltag mod vold
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

FN panel fjerner reference om homoseksuelle fra tiltag mod vold

19. Nov 2010 06:28, literally

Arabiske og afrikanske nationer har lykkes med at få FN´s generalforsamlings panel til at fjerne fordømmelse af ikke retfærdiggjorte henrettelser med specifik reference til drab grundet seksuel orientering fra en resolution.

Vestlige delegerede udtrykte skuffelse over menneske rettigheds komiteens stemme om at fjerne referencen til drab grundet seksuel orientering fra resolutionen om udenretlige, summariske og vilkårlige henrettelser.

”Emnet for denne lov - behovet for at omgående og omhyggelige undersøgelser af alle drab, inklusive dem begået grundet...seksuel orientering – eksisterer alene i denne resolution fordi den er et fortløbende emne for bekymring”, siger en britisk erklæring til komiteen.

Generalforsamlingen vedtager hvert andet år en resolution, der fordømmer udenretlige, summeriske og vilkårlige drab. Erklæringen fra 2008 inkluderede en specifik reference til drab begået grundet ofrenes seksuelle præferencer.

Men i år præsenterede Marokko og Mali på vegne af afrikanske og islamiske nationer en lov, der kaldte på fjernelsen af ordene ”seksuel orientering” og erstattende dem med ”diskriminerende grunde på ethvert grundlag”.

Loven blev snævert vedtaget med 79 mod 70 stemmer. Resolutionen blev derefter vedtaget af komiteen, der inkluderer alle 192 medlemsstater af FN, med 165 for, 10 afstod fra at stemme og ingen stemmer imod.

Den amerikanske delegation stemte imod fjernelsen, men afstod fra at stemme om den endelige resolution. Diplomater siger, at den amerikanske delegation også ytrede skuffelse over beslutningen om at fjerne referencen til seksuel orientering.

Resolutionen, der forventes formelt at blive optaget i generalforsamlingen i december, specificerer mange former for vold, inklusive drab grundet racemæssige, nationale, etniske, religiøse eller lingvistiske årsager og drab af flygtninge, indfødte folk og andre grupper.

”Det er et skridt tilbage, og det er ekstremt skuffende, at visse lande følte behov for at fjerne referencen til seksuel orientering, da seksuel orientering er selve den grund hvorfor mange folk kloden rundt er blevet udsat for vold”, siger Philippe Bolopion fra Human Rights Watch.

Tags

Seneste