Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Europa gør grundet migrant diskussion tiltag til afslutning af pasfri rejse
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Europa gør grundet migrant diskussion tiltag til afslutning af pasfri rejse

13. May 2011 22:31, literally

Europæiske indenrigsministre er enedes om en ”radikal revision” af Schengen midt i frygten for en flodbølge af immigranter fra nord Afrika.


Europæiske indenrigsministre gør tiltag til at omgøre årtiers uhæmmede rejser på tværs af kontinentet, da flertallet af regeringerne i EU enedes om behovet for at genindføre national paskontroller grundet frygt for en flodbølge af immigranter flygtende fra opstandelsen i nord Afrika.


I et alvorligt slag mod en af hjørnestenene af et forenet integreret Europa kastede indenrigsministrene i EU sig ud i en radikal revision den pasfrie rejseordning kendt som Schengen systemet for at tillade de 26 deltagende regeringer at genindføre grænsekontrol.


De enedes også om at bekæmpe immigration ved af presse på for en ”gen-adgangs aftale” med lande i Mellem Østen og nord Afrika om at sende flygtninge tilbage, hvor de kom fra.


De politiske skift blev presset igennem af Frankrig og Italien, der i de seneste uger har strides og gået i panik over en lille tilstrømning af flygtninge fra Tunesien. Men 15 af de 22 EU stater, der havde underskrevet Schengen, støttede tiltaget, med kun fire stater modsættende sig, ifølge tilstedeværende myndigheder og diplomater.


Emnet vil blive diskuteret ved et topmøde af EU statsministre og præsidenter i næste måned. Men ”reformerne” af Schengen systemet skal også gennem Europa Parlamentet, hvor der sandsynligvis vil være stærk modstand mod at bemyndige nationale regeringer at genindføre kontrol.


Den grænsefrie region indeholder mere end 400 millioner folk i 22 EU lande, såvel som Schweiz, Liechtenstein, Norge og Island. Det strækker sig fra Portugal til Rusland´s grænser i det baltiske og fra Reykjavik til Tyrkiet´s grænser med Grækenland.


Tiltaget til at begrænse friheden til at rejse kommer mens det ekstremt nationalistiske højre, der tiltagende influerer politik i hele Europa, fik en bemærkelsesværdig sejr i Danmark, der proklamerede, at det ensidigt vil genindføre kontrol med sine grænser med Tyskland og Sverige.


Centrum-højre regeringsminoriteten i København kapitulerede til det stærkt anti-indvandringsnationalistiske Dansk Folkeparti mod at sikre parlamentarisk opbakning for et langsigtet budget, velfærd og pensionspolitik. ”Jeg har arbejdet hårdt for dette”, siger Pia Kjærsgaard, den stærkt højreorienterede leder.


Til trods for at ”Fort Europa” humøret havde grebet lederne af EU, lammede den danske beslutning mange, da den blev taget blot timer før et nødindkaldt møde i EU dedikeret til immigration og Schengen ordningen.


Den tyske regering beklagede sig over, at de åbne grænser ikke skulle ”ofres af hjemlige politiske årsager”.


EU kommissionen siger, at den vil undersøge beslutningen for at se, om den overholdt Schengen reglerne. Der var opfordringer i Europa Parlamentet til at sparke Danmark ud af Schengen ordningen. Men den danske regering lovede, at grænsekontrol og toldkontrol ikke ville udvides til paskontrol, og at dette overholdt Schengen reglerne.


Danmark har allerede de skrappeste anti-immigrationslove i Europa. Regeringen der siger, at en permanent tilbagevenden til national kontrol var målrettet bekæmpelsen af grænseoverskridende kriminalitet.


Det pludselige skift i Danmark, såvel som den nye begrænsning af bevægelse, fremhæver hvordan et genopstået ekstremt eurofobisk højre på tværs af EU forplanter sig fra stemmeurnen til politiske sejre.


Italien´s anti-immigrant kampagne ledes af indenrigsminister Robert Maroni fra det xenofobiske Lega Nord i Berlusconi koalitionen. Kampagnen i Frankrig ses som et forsøg fra præsident Nicolas Sarkozy at udvande den tiltagende appel fra Marine Le Pen, lederen af det ekstreme Front National.


Centrum-højre minoritetskoalitionen i Holland, som i Danmark, støttes stiltiende af muslimernes plageånd Friheds Partiet ledet af Geert Wilders.


Den massive nationalisme, senest tydelig i Finland, nærer krav om genvinding af magten fra Bruxelles, en tendens der sandsynligvis velkommes af David Cameron fra Tory´erne.


”Det handler alt sammen om tillid. Hvordan kommer vi ud af dette uden at bringe systemet i knæ?”, siger en EU ambassadør. ”Udfordringerne bliver hver dag større og større, og spørgsmålet er, om alt dette kan styres”.


Det politiske skifte er også blevet antændt af akut nervøsitet om virkningen af det arabiske forår. ”Der findes hundredtusindvis på strandene i nord Afrika. Noget uventet kunne ske når som helst”, siger en senior EU diplomat. ”Hvis Gadaffi bruger sit våben, kan han skabe mange problemer for Europa”.


The Guardian afslørede i denne uge, at Gadaffi styret tillader tusindvis af afrikanske immigranter længere syd fra på overbefolkede, ikke søstærke skibe i et tilsyneladende beregnet forsøg på bruge migration til at presse NATO og landene i EU til ikke at støtte de libyske oprørere.


Mens en konsensus er fremkommet bland EU regeringer om at trække Schengen tilbage, fastholder Europa Kommissionen, at nationale pas og grænsekontroller kun midlertidigt kunne genintroduceres ”som en sidste udvej” i ekstreme tilfælde.


Kommissionens understregning baner vejen for en magtkamp kommende uger og måneder, over hvem der skal bestemme Schengen reglerne, og bestemme hvor vidt og hvorfor et land må ophæve de åbne grænsers ordning.


Ved et nyligt møde insisterede Tyskland på, at magten skal residere hos de nationale regeringer, og at Europa Kommissionen skulle forbigås. Dette blev støttet af Frankrig, Østrig og Tjekkiet.


Cecilia Malmström, kommissær for inderigsanliggender – der kalder den grænsefri zone for ”et smukt resultat” - argumenterer, at magten burde tilfalde Bruxelles.


Sandor Pinter, den ungarske indenrigsminister, der ledede mødet, advarede om, at individuelle lande ikke burde tillades at handle alene i afgørelsen om genindførelsen af grænsekontrol. ”Dette kunne iværksætte en kædereaktion og ryste tilliden”, siger han.

Tags

Seneste