Smartlog v3 » Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede » Endelig: Kinesisk protest march mod vold i Paris
Opret egen blog | Næste blog »

Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede

Alt godt fra Socialisme til Islam

Endelig: Kinesisk protest march mod vold i Paris

21. Jun 2010 02:14, literally

Politiet i Paris brugte søndag tåregas mod demonstranter fra byens kinesiske samfund, da en march i protest mod en syndflod af røverier endte i håndgemæng efter en demonstrants taske blev stjålet.

Politiet siger, at 8.500 demonstranter begav sig ud i gaderne i byens østlige Belleville distrikt, hvor de opfordrede til ”koordineret og målrettet” handling fra myndighederne mod det tiltagende antal angreb.

Der brød uro ud, da demonstrationen blev afbrudt af håndgemæng mellem en gruppe på omkring et dusin ”unge” og 50 demonstranter, fortæller kilder fra politiet til AFP.

Ifølge flere vidner begyndte urolighederne, da en taske tilhørende en af demonstranterne blev stjålet. Politiet blev tvunget til at lægge sig imellem, og tre personer blev anholdt, siger kilder fra politiet.

Politiet brugte tåregas mod mængden efter at ting blev smidt efter dem, motiverende demonstranter til i flere timer at vælte biler og blokkere trafik.

Belleville er et etnisk mangfoldigt distrikt i den franske hovedstad, der i de seneste 10 år har været vidne til en tilstrømning af asiatiske immigranter.

Ifølge organisatorer fra fransk-kinesiske organisationer, der distribuerede 5.000 t-shirts og mærkater, der siger ”Sikkerhed for alle”, var det den største demonstration fra det kinesiske samfund nogensinde i Frankrig.

”Fransk-kinesiske associationer marcherer for første gang mod manglen på sikkerhed”, siger organisatorernes præsident Chan Sing Mo. ”Hvis problemerne fortsætter, vil vi igen komme ud i stort antal”.

I de seneste måneder har kineserne i den franske hovedstad været emne for angreb og voldelige røverier fra ”unge” i Belleville og andre dele af det østlige Paris, og mange har som immigranter følt sig dårligt behandlet.

”De der ikke kan tale fransk eller ikke har ordentlige papirer, kan ikke klage”, siger en blomsterhandler i Belleville til AFP.

Tags

Seneste